Πληροφορίες

  • Η ανακύκλωση του αυτοκινήτου σας γίνεται για τη διατήρηση της καθαριότητας στη πόλη και την αξιοποίηση του αυτοκινήτου στη παραγωγή άλλων προϊόντων.
  • Δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη ημερομηνία για να αποσύρετε το αμάξι σας. Το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του. Μπορεί ακόμα και μην αποσυρθεί ποτέ, εφόσον ο ιδιοκτήτης συνεχίσει να πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας.
  • Μπορείτε να ανακυκλώσετε το όχημά σας σε οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα κέντρα Εναλλακτικής Διαχείρισης που φέρουν τη πινακίδα και το σήμα της ΕΔΟΕ, έχοντας απλώς μαζί την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τη ταυτότητά. Εκεί θα εκδοθεί το πιστοποιητικό καταστροφής με το οποίο θα αποταξινομηθεί οριστικά το αυτοκίνητό (παράδοση πινακίδων).
  • Η παράδοση του οχήματος γίνεται δωρεάν εφόσον αυτό είναι ακέραιο και αυτούσιο.
  • Αν χρειάζεστε περισσότερε πληροφορίες, μπορείτε να αποτανθείτε σε εμάς ή την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος).
    Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-6899039
    web site: www.edoe.gr
  • Κατεβάστε τη φόρμα εξουσιοδότησης

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής θεωρούνται τα παλαιά αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους έχουνε αποφασίσει να μην τα χρησιμοποιήσει ξανά και επιθυμούν να καταθέσουν μόνιμα τις πινακίδες τους, ώστε να μην επιβαρύνονται πλέον με τα κόστη χρήσης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, φορολογία κτλ).

Η εταιρία μας αναλαμβάνει να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια (ΔΟΥ, Υπ. Μεταφορών κτλ), προκειμένου να αποσύρετε το όχημά σας. Παρέχεται η δυνατότητα άμεσης παραλαβής του παλαιού σας οχήματος από το χώρο σας.

Για την παράδοση του οχήματός σας απαιτούνται:

Το αυτοκίνητο
Η ταυτότητα του κατόχου
Οι πινακίδες του οχήματος
Η άδεια κυκλοφορίας (χωρίς παρακράτηση κυριότητας)
Την απόδειξη πληρωμής των τελευταίων τελών κυκλοφορίας.
Το βιβλίο μεταβολών (αν πρόκειται για φορτηγάκι)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Μετά τη μεταφορά του οχήματος σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΔΟΕ, ακολουθούν τέσσερα στάδια απορρύπανσης.

ΣΤΑΔΙΟ 1: Αφαιρούνται οι ζάντες και τα ελαστικά. Τα ελαστικά παραδίδονται στην εταιρία ανακύκλωσης ελαστικών ECOELASTICA. Οι ζάντες εφόσον είναι αλουμινίου ανακυκλώνονται επιτόπου, διαφορετικά αποστέλλονται στη χαλυβουργία. Στη συνέχεια αφαιρείται η μπαταρία και αποστέλλονται για απενεργοποίηση .Κατόπιν αφαιρούνται τα μεγάλα πλαστικά τμήματα του αυτοκινήτου.

ΣΤΑΔΙΟ 2: Το όχημα μεταφέρεται στο ανυψωτικό μηχάνημα απορρύπανσης, όπου μηχανικός της μονάδας αφαιρεί τα ορυκτέλαια από τον κινητήρα και το σασμάν, τα υγρά φρένων, ψυγείου και βενζίνη. Τα υλικά αυτά συγκεντρώνονται σε ξεχωριστές δεξαμενές και αποστέλλονται για ανακύκλωση.

ΣΤΑΔΙΟ 3: Αφαιρούνται τα κρύσταλλα και στη συνέχεια το όχημα τοποθετείται με γερανό στο Πρεσσοψάλιδο, όπου συμπιέζεται και τεμαχίζεται.

ΣΤΑΔΙΟ 4: Τα συμπιεσμένα σιδηρούχα υλικά φορτώνονται και αποστέλλονται στη χαλυβουργία.